Υπογραφές κατοίκων για την ακύρωση της απόφασης ΥΠΕΚΑ

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την δικιά μας Ανάπλαση ενημερώνει ότι μεταξύ των άλλων ενεργειών που προγραμματίζει  μαζεύει υπογραφές για  να αποτρέψει το έγκλημα εις βάρος της πόλης μας. Ακολουθεί το κείμενο το οποίο διακινείται από τους φίλους και φίλες της Επιτροπής.

 

ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

Οι πιο κάτω υπογράφοντες πολίτες του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και του ευρύτερου Πειραιά πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προστατευτεί το νόμιμο δικαίωμά μας να ζούμε σε ανθρώπινες συνθήκες, με σωστό περιβάλλον και προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.
Όλα αυτά κινδυνεύουν με την απόφαση 20422/ 5-5-14 (ΦΕΚ 142/5-5-14) του ΥΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη που τροποποίησε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου μας, χαρακτηρίζοντας την περιοχή Μητροπολιτικής Παρέμβασης, με μέσο Συντελεστής δόμησης έξι δέκατα (0,6), την παραλία από του Κράκαρη μέχρι το Νέο μόλο σε Λιμενοβιομηχανική ζώνη ( για τις βιομηχανίες ) με βασικές χρήσεις βιομηχανίας, βιοτεχνίας κλπ.
Η απόφαση μας γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω, όταν λειτουργούσαν τα ρυπογόνα και επικίνδυνα εργοστάσια.
Μας θυμίζουν τις τραγικές και άθλιες συνθήκες περιβάλλοντος, όταν η θάλασσα κοκκίνιζε από τον σιδηροπυρίτη, ο ραδιενεργός φωσφογύψος νέκρωνε κάθε ζωή στη θάλασσα, το θειάφι, τα διάφορα οξέα, οι μεγάλες φιάλες αμμωνίας, διοξείδιο του θείου, φθορίου, αζώτου μαζί με το τσιμεντάδικο, γυψάδικο, τις οσμές δημιουργούσαν θανατηφόρο μείγμα στην ατμόσφαιρα.
Οι συνέπειες για το περιβάλλον είναι προφανείς, η υγεία, η ασφάλεια, η ζωή μας κινδυνεύουν ξανά , οι αξίες γης και σπιτιών πέφτουν, οι κάτοικοι δεν θα έχουν πρόσβαση στη παραλία και τη θάλασσα, η προοπτική αναβάθμισης και ανάπτυξης της περιοχής ξανά απομακρύνεται.
Ζητάμε να ακυρωθεί η ανωτέρω απόφαση και οι πράξεις που την συνοδεύουν.

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΤΗΛ/ΦΩΝΟ